Yaza Hazırlanırken Hangi Cilt Bakım Ürünlerine İhtiyacınız Var?

Yaza Hazırlanırken Hangi Cilt Bakım Ürünlerine İhtiyacınız Var?

Yazın Cilt Bakımı Yaptırılır Mı? / Yapılır Mı?

Cilt bakımı aslında hem erkekler hem de kadınlar için önem arz eden bir konudur. Ancak pek çok kişi tarafından bilindiği üzere bu konular genel olarak kadınların daha fazla ilgisini çeker. Yüzlerce hatta binlerce kadın Nisan ya da Mayıs ayı dönemlerinde yaz cilt bakımı için araştırma yapmaya başlarlar. Bu süreçte de çok sayıda kişinin kafasında yazın cilt bakımı yaptırılır mı sorusu dolaşır. Aslına bakıldığı zaman insanların cildi, yaz dönemlerinde ekstra yıpranır. Bu durum da güneş, kum, deniz ve yüksek nem oranı gibi şeylerin tamamı yaz dönemlerinde cildinizin daha fazla yıpranmasına sebep olur. Özellikle sıcak ve güneş, ciltte kahverengi lekeler oluşmasına neden olur. Bununla birlikte mevsim koşullarına uygun olmayan ürünler kullandığınız zaman ekstra olarak akne gibi sorunlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple kış dönemlerinde kullandığınız ürünlerin yaz döneminde de kullanım için uygun olup olmadığına dikkat etmenizde fayda vardır. Yaz dönemlerinin gelmesiyle birlikte rutin olarak kullandığınız ürünleri gözden geçirerek kendinize yeni bir rutin oluşturabilirsiniz.

Yaz Bakımı Nasıl Olur?

Yaz mevsiminde cilt bakımı büyük önem arz eder. Mevsimin koşullarında sadece güneş ışınları değil havuz gibi kimyasallar da cilt üzerinde etkili olur. Buna bağlı olarak da yaz cilt bakımı rutininize derinlemesine peeling yapmamanız tavsiye edilir. Çünkü peeling, güneş sebebiyle cilt üzerinde leke oluşumuna neden olabilir. Yaz mevsimi öncesinde anti aging ve nem maskesi gibi ürünler tercih edilebilir. Güneşe bağlı olarak kırışıklık ve çizgilerde de kuruluklar meydana gelir. Kuruluklara tedbir olarak ekstra nemlendirici ürünler kullanmanızda fayda vardır. Cilt tipinin de mevsim koşullarına göre bakım yapılmasında etkili olduğunu unutmamanız gerekir. Fakat cilt tipiniz ne olursa olsun her halükarda temizlik işlemini düzenli olarak yapmanız büyük önem arz eder. Cilt temizliğinde nelere dikkat etmek gerekir konusu hakkında detaylı bilgiye sahipseniz, işiniz daha kolay olur.

Yaz Aylarında Ciltte Meydana Gelen Değişimler Nelerdir?

Yaz dönemlerinde, havanın sıcaklık oranında artış görülmesiyle beraber cilt gözenekleri açılır. Bununla birlikte vücuttaki nem oranında da azalmalar meydana gelir. Tüm bunların sonucunda da cildin nem dengesi bozulur. Gün içerisinde yoğun olarak güneş ışınlarına maruz kalınmasının yanı sıra sağlıksız beslenme, alkol tüketimi, sigara tüketimi ya da hızlı kilo kaybı gibi sebepler cilt sağlığının bozulmasına neden olur. Cilt sağlığınızın bozulduğunu ise en net olarak sivilce, kırışıklık ve leke gibi durumlardan anlamanız mümkündür. Yaz mevsiminde cilt değişimleri arasında karşınıza çıkan ilk olay şüphesiz epidermin kalınlaşması ve bununla beraber orta tabaka olarak bilinen dermisin incelmesidir. Bu sebeple yaz cilt bakımı son derece önem arz eden bir konudur.

Yaz Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Yaz aylarında cilt bakımı yaparken bazı püf noktaları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Bu sayede sizin için en doğru bakım rutinini oluşturma şansınız oluşur. Yaz bakım ürün önerileri arasında kendi cilt tipinize uygun olan ürünleri kısa süre içinde kolayca bulabilirsiniz. Sadece ilk etapta bazı noktalara önem vermeniz daha doğru olur. Birkaç basit adım ile kendiniz için en ideal yaz cilt bakımı rutininizi oluşturabilirsiniz. Peki bu noktada hangi detaylar göz önünde bulundurulmalı? Bakım rutini için hangi ürünler kullanılmalı?

Temel Cilt Bakım Ürünlerinde Değişiklik Yapmak

Yaz geldiği zaman hemen hemen herkes gardrobunda bazı değişiklikler yapar. Kışlıkları kaldırıp yerine yazlıkları koyar. Aynı kıyafetlerde olduğu gibi kozmetik ürünleri arasında da mevsim geçişine bağlı olarak bir düzenleme yapmanız gerekir. Kış dönemlerinde kuruluk sebebine bağlı olarak yoğun bir şekilde nemlendirici kullanmak gerekir. Fakat yaz dönemlerinde bu kadar yoğun kullanmanıza gerek yoktur. Ayrıca yoğun kıvamlı ve yüksek yağ oranı içeren makyaj temizleyici ürünler yerine köpük tarzı ürünleri tercih edebilirsiniz. Hatta kendinize kış mevsiminde ve yaz mevsiminde kullanabileceğiniz ürün listesi hazırlayabilirsiniz.

Cilt Bakımı Yapmak İçin Acele Etmemek

Kış ya da yaz dönemi fark etmeksizin, sürekli cildinizi ağır ürünlere maruz bırakmak yıpranmalara neden olabilir. Yani cildinizi sürekli bir şekilde müdahale etmeye alıştırdığınız zaman yine aynı periyotlarda bakım yapmanız gerekir. Bu sebeple kendiniz için belirlemiş olduğunuz bakım rutininin hem yaz döneminde hem de kış döneminde uygulanabilir şekilde olması önem arz eder. Ayrıca yaz aylarının gelmesiyle beraber, cildinizin bu hava koşullarına alışması için acele etmemeniz gerekir. Cildiniz zaman içerisinde kendiliğinden bu sıcak havalara uyum sağlayacaktır. Eğer yaz mevsimine geçiş yapılmasının üzerinden birkaç geçiş olmasına rağmen, hala cildinizde birtakım sorunlar mevcut ise artık bakım yapmanızın zamanı gelmiş demektir.

Güneş Işınlarından Korunmak

Yaz mevsimi demek, sık sık güneş ışınlarına maruz kalmak anlamına gelir. Yaz dönemlerinde ne yazık ki pek çok insan cildini güneşten koruyamaz. Bu durumda da sıcak havalarda cilt, en fazla güneş ışınlarından etkilenir. Üstelik güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmamanız durumunda, cilt üzerinde kalıcı hasarlarla karşı karşıya kalma gibi bir tehlike de söz konusudur. Bu sebeple güneşlenmeyecek olsanız dahi mutlaka dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanmanızda fayda vardır. Tercih edeceğiniz güneş kreminin en az 30 SPF koruma faktörü ne sahip olması gerekir. SPF 30 Protective Lotion Face & Body hem suya dayanıklı hem de süt özlü dokusuyla beğeni kazanır. Vücudunuzun her yerine uygulama şansınız vardır. Gözle temastan kaçınarak iki saat ya da üç saat arayla tekrardan uygulamanız gerekir.

Cildinizi Yakmayın

Cildin uzun bir zaman dilimi boyunca güneşe maruz kalması, aynı zamanda güneş yanıkları gibi durumlara da neden olabilir. Böyle durumlar ise cilt üzerinde geri dönüşü olmayan ciddi hasarlara yol açabilir. Bu nedenle güneşe çıkacağınız zaman gözlük ve şapka gibi aksesuarlar kullanmanızda fayda vardır. Her ne olursa olsun cildinizin güneş ışınları yüzünden yanmasına izin vermemeniz gerekir.

Yaz Cilt Bakımı Sırasında Temel Hijyen Detayları

Yaz sıcaklarıjda bakteriler daha fazla çoğalma gösterir. Gün içinde terlemeye bağlı olarak cildinizin üzerine ufak toz taneleri yapışır. Bu sebeple sık sık cildinizi bakterilerden temizlemek adına bir adet temizleyici ürün kullanmanızda fayda vardır. Bakım rutininizde mutlaka cilt toniği kullanmanız gerekir. Ayrıca ellerinizi kuruladığınız havluyu, yüzünüzü silerken de kullanmamanız gerekir. Yüz havlunuzu her gün değiştirmeniz sizin için daha iyi olur.

Makyaj Rutininde Değişiklik

Kış dönemlerinde ağır makyaj malzemeleri rahatlıkla tercih edilebilir. Fakat aynı durum yaz dönemlerinde geçerli olmayabilir. Hatta sıcak havalarda ağır makyajlar yapmak kadınlar için tam anlamıyla işkence haline dönüşebilir. Bu sebeple yaz mevsiminin gelmesiyle beraber fondöten ya da bb krem gibi ürünlerin daha hafif çeşitlerini tercih etmelisiniz. Ayrıca bu ürünlerin güneş ışınlarına karşı korumalı olması sizin açınızdan büyük oranda avantaj sağlar. Üstelik seçimlerinizi ince yapılı ürünlerden yana yaptığınız takdirde kendinizi son derece rahat hissedebilirsiniz.

Göz Çevresi Bakımının Önemi

Kişilerin göz çevresi, diğer bölümlere oranla daha ince bir yapıya sahiptir. Bu sebeple de yaz mevsiminde göz çevrenizde, mevsim koşullarına uygun olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Özellikle güneş koruyucu özelliklere sahip olan kremler tercih edebilirsiniz. Ayrıca güneş gözlüğü de kullanmayı mutlaka ihmal etmemeniz gerekir.

Yaz Cilt Bakımı Yaparken İhtiyaç Duyacağınız Ürünler

Yaz mevsimi denildiği zaman bakım ürünleri arasında şüphesiz pek çok kişinin aklına, güneşten koruyan ürün çeşitleri gelir. Yaz için ürün önerileri arasında şüphesiz güneş kremlerinin etkisi büyüktür. SPF15 Age Defence Sun Fluid, özellikle beyaz tenli kişiler için uygun ürün çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Geniş spektrumlu yapısı sayesinde güvenli bir şekilde güneşlenme şansınız bulunur. Yağsız bir dokuya sahip olması sebebiyle cildinize uyguladığınız zaman parlak bir görüntü oluşturmaz. Cildin üzerinde beyaz bir tabakaya neden olmayacağı için doğal bir görüntü oluşturur. Bronzlaşma konusunda ise kademeli olarak artış gösterir. Böylece doğal bir şekilde bronzlaşmış olursunuz. Ürünü güneşe çıkmadan önce yüz ve boyun bölgenize uygulamanız tavsiye edilir. Ayrıca iki saatte bir uygulamayı yenilrmenizde fayda vardır.

Nemlendirici Kullanımı

Nemlendirici kullanımı, hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde önem arz eder. Cildiniz için doğru ürünü bulmanız da son derece önemli bir konudur. Babor Hy-Öl® & Phytoactive Sensitive set hassas ciltler için hidrofilik temizleme yağı ve bitki özlü baz ikilisi, dört mevsim kullanım için uygun olan ürğnelr arasında yer alır. Sakinleştirici etkiye sahip olan özellikler sayesinde, cildiniz kendini dinlenmiş gibi hisseder. Toplamda iki adımdan oluşan bu ürünü düzenli bir şekilde kullandığınız takdirde verimli sonuçlar elde etmeniz mümkündür. Üstelik ürünü uyguladıktan sonra ekstra tonik kullanmanıza gerek kalmaz.

BB Krem Yaz Dönemlerinin Favori Ürünü

Babor BB Cream 01 renk tonu eşitleyici etkili BB krem, hem cildinizin renk tonunu eşitler hem de sizi güneş ışınlarından korur. Günlük bakım rutininize rahatlıkla ilave edebileceğiniz bu ürünle, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. 20 SPF koruma faktörü, beklentinizi karşılamak için yeterli olur. Aloe vera içeriği sayesinde cildiniz aynı zamanda beslenir. Uygulama sırasında cildinizin temiz olması gerekir. Boyun ve yüz bölgelerine uygulayarak kullanabilirsiniz.

Yaz Bakım Önerileri

Yazın cilt bakımı önerileri arasında temizleyiciler büyük bir yere sahiptir. Özellikle sıcak yaz günlerinde yağsız ürünler tercih etmeniz önerilir. Babor Cleansing Gel & Tonic yağsız temizleme jeli ve tonik, tüm cilt tiplerinde kullanım için son derece uygundur. Cildinize masaj hareketleri yaparak uygulamanız gerekir. Ardından da su yardımıyla durulamanız gerekir. Akne ya da sivilce gibi sorunları olan kişilerin rahatlıkla kullanabilecekleri bir üründür. Yaz cilt bakımı sırasında mutlaka böyle bir ürüne ihtiyacınız olur.

Etiketler: yaz
Mayıs 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. KVKK ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.